To Αλάτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά υλικά για κάθε φαγητό σε οποιαδήποτε κουζίνα.
Το «Alati Greek Divine Cuisine» είναι ένα ελληνικό εστιατόριο που βρίσκεται στο κέντρο της Σιγκαπούρης . Το project ήταν να σχεδιαστεί μία σκηνογραφική ατμόσφαιρα από ένα παραδοσιακό ελληνικό σικάτο εστιατόριο βασισμένο στην αισθητική των Κυκλάδων. Οι Κυκλάδες είναι μία ομάδα νησιών που βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου Πελάγους στην Ελλάδα (μερικά από τα πιο γνωστά είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη) που στα οποία νησιά έχει πάρει το όνομά του και ο αρχαίος γωνστός Κυκλαδίτικος πολιτισμός.
Τα σπίτια των Κυκλάδων είναι μικρά σε μέγεθος και συνήθως κατασκευασμένα από πέτρα , η οποία κάθε χρόνο σοβατίζεται εξωτερικά και εσωτερικά με λευκό ασβέστη για λόγους αισθητικούς, υγιεινής και οικονομικούς καθώς ο ασβέστης είναι ένα φτηνό υλικό. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του κυκλαδίτικου στυλ είναι η απλότητα (μινιμαλισμός) και η κομψότητά του, όπως τα αγαλματίδια του κυκλαδικού πολιτισμού.
Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν σχεδόν καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους στις Κυκλάδες , γνωστά ώς μελτέμια, συνήθως τα περισσότερα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από δομικά υλικά ώστε να αντέχουν στη φθορά του ανέμου και της υγρασίας. Για αυτό το λόγο οι καναπέδες και τα τραπέζια είναι χτιστά και κυρίως κατασκευασμένα από τούβλα και σοβά.
Βασισμένο σε αυτές τις οδηγικές γραμμές το design του εστιατορίου ήταν να δημιουργήσει μια κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα στην πόλη της Σιγκαπούρης, με χτιστούς καναπέδες , λευκές ανάγλυφες τοιχοπιοίες και παραδοσιακά χειροποίητα ξύλινα τραπέζια και καρέκλες. Η οροφή και το δάπεδο του καταστήματος έχουν επιχρωματιστεί με παστέλ πράσινο χρώμα και αυθυντικά ελληνικά ελαιόδεντρα έχουν τοποθετηθεί σε λευκά βαμμένα πυθάρια εντός του χώρου. . Εξαιτίας του μικρού πλάτους του έχουν τοποθετηθεί στους τοίχους μεγάλοι καθρέφτες σε ξύλινα πλαίσια με σκοπό να ενισχύσουν το πλάτος. Λόγω του μεγάλου μήκους σχεδιάστηκαν καμάρες στο χώρο για να υποδιαιρέσουν το “Alati” σε μικρότερες ενότητες.
Η είσοδος μετατοπίστηκε 2 μέτρα προς το εσωτερικό του καταστήματος , ώστε να δημιουργηθεί μια εσοχή σαν ανοιχτός προθάλαμος, μιμούμενο την λογική των ημιυπαίθριων χώρων στην παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική και κυρίως στα νησιά που χρησιμοποιείτω για προστασία από αέρα και τον έντονο ήλιο. Στο Alati ο ημιυπαίθριος χρησιμοποιήθηκε αφενός για να διαφοροποιηθεί από τα ενιαίο μέτωπο των υπόλοιπων εστιατορίων του δρόμου και για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος καπνιζόντων λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους της Σιγκαπούρης (εστιατόρια και bar)