Koukounari

KOUKOUNARI

Λόγω της ύπαρξης ενός μεγάλου πεύκου στην είσοδο του καταστήματος ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να ονομάσει Κουκουνάρι το εστιατόριό του διότι έβρισκε μονίμως πεσμένα κουκουνάρια στην είσοδο του. Το Κουκουνάρι είναι τοποθετημένο στην περιοχή του Χολαργού στα βόρεια προάστεια της Αθήνας. Βρίσκεται στην άνοδο της λεωφόρου Μεσογείων που είναι ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας με ελάχιστα φανάρια. Εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας που έχουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα υπήρχε το πρόβλημα της μη αναγνωρισιμότητας του εστιατορίο κατά το πέρασμά τους.

Η ιδέα ήταν να κατασκευαστεί μία μεταλλική περίφραξη με κύριο σκοπό να εντίνει τη σηματοδότηση του καταστήματος εξωτερικά και να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα οπτική από το εσωτερικό , καθώς η θέα ήταν αποκλειστικά και μόνο η λεωφόρος. Η περίφραξη πήρε τη μορφή μιας μεγάλης βιβλιοθήκης κατασκευασμένη από σίδερα που χρησιμοποιούνται για τον οπλισμό του σκυροδέματος στις οικοδομές . Στα κενά που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας έναν τετράγωνο κάναβο ,τοποθετήθηκαν ξύλινα κουτιά καθώς και κουτιά από φωτεινά plexiglass. Σε μερικά από τα ξύλινα κουτιά τοποθετήθηκαν φυτά ενώ το δάπεδο του καταστήματος βάφτηκε σε χρωματισμούς γκρι λευκό με τετράγωνους ρόμβους.

 

Τύπος

Εστιατόριο

Αρχιτεκτονική Μελέτη – Διακόσμηση

Χολαργός Αθήνα

Τόπος

Ζήσης Παπαμίχος

Έτος

Βαγγέλης Κοντοδήμος

Επιφάνεια

2015

Φωτογραφίες

220τ.μ.

SHARE PROJECT
  • Τύπος : Εστιατόριο
  • Αρχιτεκτονική Μελέτη – Διακόσμηση : Χολαργός Αθήνα
  • Σκηνοθεσία :
  • Τόπος : Ζήσης Παπαμίχος
  • Πελάτης :
  • Έτος : Βαγγέλης Κοντοδήμος
  • Επιφάνεια : 2015
  • Φωτογραφίες : 220τ.μ.
  • Λογότυπο :
  • Logo Graphic Design :
  • Lighting Design :
  • 3d Modeling-Rendering :